„Болен”

Заповядайте на 25 февруари от 19:00ч. в Подземието на БНР на премиерата на радиопиесата „Болен” от Ани Васева – неочаквано представление на неочаквано място. С участие на живо на Екатерина Стоянова, Петър Генков и Леонид Йовчев, и видео прожекция на Аглика Терзиева

Българско национално радио, програма „Христо Ботев”, Радиотеатър

„Болен”
от Ани Васева
режисьор Ани Васева
автор на музиката и звуковия дизайн Асен Аврамов
редактор Ина Вълчанова
екип в студио Димитър Василев, Живко Марев, Владимир Тренчев

художник: Аглика Василева
графичен дизайн: Иван Дончев

с участието на Валентин Ганев, Веселин Мезеклиев, Жорета Николова, Екатерина Стоянова, Александра Василева, Асен Аврамов, Даниела Манолова, Елена Димитрова, Петър Генков, Леонид Йовчев, Явор Борисов, Делян Илиев, Стилиян Желязков, Сребрина Георгиева, Галя Косатдинова, Катерина Керемидчиева, Мария Петкова.


Премиера на радиопиесата с участие на живо на Екатерина Стоянова, Петър Генков и Леонид Йовчев, и видео прожекция на Аглика Терзиева – 25 февруари 2011, в подземието на БНР, от 19:00ч.

Радиопиесата ще можете да чуете по програма „Христо Ботев” на 27 февруари 2011 от 16:00ч.


„Болен” е страшна приказка за болестта като извънредна форма на живот. В нашата радиопиеса болестта е трансформираща сила, пораждаща своя собствена, паралелна вселена. Свят, в който болницата прилича на комбинация между Соларис и концлагер, а болните не могат да живея извън болестта. Черна комедия за тялото в неговите най-неочаквани явления. 

Популярни публикации

Представена публикация

МУЛТИПОЛИС - ОБРАЗИТЕ НА ГРАДА +++ СЕЛЕКТИРАНИ УЧАСТНИЦИ +++