The Fridge отваря врати!



кога: 17 юни 2009 от 20:00 часа
къде: Ул. Овче поле 122, София

Представяхме си го стар и ръждясал, с олющени инициали и стъпил накриво до един стар ВЕФ, от който радио Хоризонт монотонно ни напомняше къде се намираме. Прииска ни се да го сритаме, защото като бръкнахме в него извадихме топла бира и развалена консерва шпроти. Hарекохме го „Егати боклука”, но после ни стана толкова мил, че му погалихме дръжката и му простихме.
Затова го пожелахме нов и електронен, чистичък и модерен, пълен с лед и лъхащ на ноември насред лято. В кухня, чиято врата нацепва тавана като я отвориш, за да се качиш на покрива и да изпиеш нещо синкаво и на кристалчета, докато много, много духа.
Някой трезво предложи да спрем с глупостите и да го налепим с плодчета-магнитчета, класическата, докато слушаме как трети учудващо талантливо свири на пиано в съседния хол.
В суматохата видяхме, че върху него има бележка.

Прочетохме я:

REVO FILMS /short movies/
Невена Горянова /live performance/
Петър Кондев /site-specific installation/
Feon & Halojo /DJ
Петър Станков /видео/
Галина Чанева и Павел Белчев /фотография/
Петър Влахов /VJ




А иначе казано:

Вратата на Хладилника се отваря през юни.
Искаме да го напълним с режисьори, художници, архитекти, дизайнери, математици, писатели, фотографи, сценаристи, обущари, физици, музиканти, атлети и естети. Искаме те да правят в него каквото поискат, да влизат, да излизат, да творят, да общуват и каквото там още им хрумне.
Хладилникът не е галерия, фондация, компания, филхармония, сцена или музей. Той не е институция. Той ще бъде място за хора с идеи, чиито комуникативен кръг ще обогати.

автор: Мая Иванова

Популярни публикации

Представена публикация

МУЛТИПОЛИС - ОБРАЗИТЕ НА ГРАДА +++ СЕЛЕКТИРАНИ УЧАСТНИЦИ +++