Доркбот София 5" 26.05.2011


Доркбот София 

да правиш странни неща с електричество

пета среща на Доркбот София

26 май, червъртък, от 19 ч.


В началото бе Дъглас Репето, който създава Доркбот-Ню Йорк:
"ежемесечна среща на творци (саунд/изображение/каквото и да е), дизайнери, инженери, студенти и други заинтригувани хора от Ню Йорк, които по един или друг начин имат отношение към създаването на електронно изкуство (в най-широкия смисъл на понятието)”


След дълго прекъсване на срещите, Доркбот София се завръщат. Рене Беекман заедно с екипа на Роботев поемат инциативата по организирането. Първата от ежемесечните срещи на програмисти, дизайнери, инженери и хоби маниаци ще се проведе на 28 април в пространството на The Fridge на ул.”Овче поле” 122 от 19 ч.

От тази пролет и София се появи на световната карта на разпространение на проекта Доркбот (http://dorkbot..org/) - наред с Лондон, Барселона, Лисабон, Гент, Линц, Сиатъл, Сан Франциско, Чикаго, Ню Йорк, Бахия, Мумбай, Мелбърн, Измир, Пекин, Барселона, Филаделфия, Токио, Будапеща, Лима, Богота, Монтреал, Вашингтон, Атина, Париж, Салвадор, Копенхаген, Брюксел, Милано, Хонг Конг, Буенос Айрес, Шанхай, Рим и много други.


Какво е Доркбот София

Целта на поректа:

* да даде на творци/програмисти/инженери възможност да чуят неформалното мнение на своите колеги

* да се създаде форум за представяне на нови произведения на изкуството/технологии/ софтуер/ хардуер

* да помогне в установяването и поддържането на сътрудничество между хора от различни професионални области и интереси

* да ни даде на всички възможност да видим интересните неща, върху които работят нашите съседиСрещите на Доркбот София ще се състоят през последната седмица от всеки месец. За пролетта на 2011 са подготвени три срещи – през април, май и юни.

Доркбот София се организира и координира от Рене Беекман, Албена Баева и Роботев.ком в партньорство с The Fridge.


Повече информация за проекта и презентаторите на:http://dorkbot.org/dorkbotsofia или от Рене Беекман, тел. 088 8872524, ел. поща dorkbotsofia@dorkbot.org.

http://albena.posterous.com/
runabout.eu
the-rest-art.blogspot.com

Популярни публикации