" НОВИ ГОСПЪЛИ НА УДОВОЛСТВИЕТО " & THE FRIDGE - BIRTHDAY 01


" НОВИ ГОСПЪЛИ НА УДОВОЛСТВИЕТО "

&

* THE FRIDGE - BIRTHDAY PARTY 01*

 

Начало:
17 юни 2010 г. в 18:00
Край:
01 юли 2010 г. в 00:00
Място:
the fridge, ул.Овче поле 122

 

Описание

THE FRIDGE - BIRTHDAY 01

Една година в the fridge не си е работа, макар да имахме подобни опасения. Вместо това ние просто се забавлявахме, творихме, посрещахме и изпращахме артисти, художници, фотографи и музиканти, оплитахме и разплитахме кабели, а пък през ноември даже се посипахме целите с листа. Наскоро се плеснахме по челото, осъзнахме, че е минала цяла година и решихме, че абсолютно трябва да го полеем.

На първия ни рожден ден Ясен Згуровски ще представи "НОВИ ГОСПЪЛИ НА УДОВОЛСТВИЕТО", а Симеон Стоилов ще се оглежда, търсещ сред гостите “ТЪРСЯ ЧОВЕК”.

Музиката е от Dixie, Disco Comrades dj‘s.

............................................................................................
ЯСЕН ЗГУРОВСКИ
" НОВИ ГОСПЪЛИ НА УДОВОЛСТВИЕТО "
Колаж \ Видео \ Обекти
17 юни от 18:00
17 юни - 1 юли /18:00-20:00


СИМЕОН СТОИЛОВ
" ТЪРСЯ ЧОВЕК"
пространствена намеса
17 юни / 18:00 ч.


*  * *  THE FRIDGE - BIRTHDAY PARTY 01 * *  *                                              

Старт: 17 юни от 18:00 - 00:00 ( часът не е случаен, очаквайте изненада )                                                    

Happy Free Hour:):):):):):):
from ABSOLUT                

Музика:

DIXIE / Disco Comrades dj's


    * ЗАПОВЯДАЙТЕ*         


Основен партньор:         
ABSOLUT VODKA      

Парньори към проекта:

ABSOLUT VODKA / CULTURE BEAT / MONTANA / URBANIZE

Медийни партньори :                              

SIGNCAFE / ЕДНО / VICE / FAME                    


 Ясен Згуровски 

"НОВИ ГОСПЪЛИ НА УДОВОЛСТВИЕТО"
Колаж, Видео, Обекти          

Олтарът на Ясен Згуровски е пищен и бляскав. В неговия храм Светият дух на удоволствието се явява на избраните чрез образа на белия гълъб, за да ги дари с тайнствата на сладострастието. Изобретяването на собствена религия не е ново за Ясен. След цикъла Over Indulgence, който представи миналата година, Новите госпъли на удоволствието ни предлагат и собствена теологична доктрина, според която да бъдат разчитани.
В иконографията на Ясен Згуровски разпятията са подменени със захарни пръчки, а манната небесна, божествената храна, ни се предлага под формата на петифури и ягоди със сметана. Неговите евангелия са пачуорк от порно разкази. В този сладострастен завет блудният син отказва да се завърне и праща картичка, еманципираната Ева е открила G-точката си, а хората никога не са напускали райската градина, защото тя е тук и сега. Забранени плодове няма – напротив. „Създавайте си кумири и идоли”, гласят заповедите на хедонистичния бог, и нека тези идоли са Чичолина, Мадона и Грейс Джоунс…
„Нека собственото ви тяло е вашата църква”, припяват ангелските хорове от Новите госпъли и ни приканват към редовни поклонения в този храм. Защото в крайна сметка, настояват картините на Згуровски, бог е любов, той е навсякъде и във всеки от нас.
текст Емил Христов

 Симеон Стоилов 

“ТЪРСЯ ЧОВЕК”          
пространствена намеса  

С работата “ТЪРСЯ ЧОВЕК” Симеон Стоилов провокира най-първичните рецептори за пространство. С една съвсем деликатна и неуловима намеса авторът променя параметрите на средата и оставя зрителя да се лута пипнешком в търсене на границите на тази неопределеност, в търсене на обект, на опора, на светлина или всъщност в търсене на себе си.
Симеон Стоилов все по-често залага на различни намеси във вече съществуващи пространства. В този случай той се е разграничил от обичайната стратегия и вместо конкретен обект е внесъл по-скоро нови параметри на мястото. Ретуширал е неговият реален мащаб, за да визуализира една метафора на най-базисните екзцистенциални страхове, на постоянните дилеми и на моментите, когато се движим на сляпо през живота, загубили своите мотиви и цел.
Сега вече не произведението, а зрителят се адаптира към средата. На практика той вече е съучастник на изкуството и важна негова съставка. Самата работа на артиста тук е да създаде най-ефимерно и неуловимо усещане, което буквално полепва по всеки влязъл. Стените и подът са се превърнали в пълна абстракция, а изборът е или да избягаш, или да търсиш и откриваш.


София, Овче поле 122

www.the--fridge.blogspot.com

thefridge@mail.bg

Популярни публикации

Представена публикация

МУЛТИПОЛИС - ОБРАЗИТЕ НА ГРАДА +++ СЕЛЕКТИРАНИ УЧАСТНИЦИ +++